Hlavní obsah

Hrozí silné bouřky s krupobitím, varovali meteorologové

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Meteorologové varují před silnými bouřkami, které by mohly v pátek odpoledne a v noci zasáhnout zejména jihovýchodní část republiky. Výstraha trvá od páteční 17. hodiny odpoledne do sobotního rána.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Varování se týká zejména jihovýchodní části území, kde hrozí silné bouřky. „Ty mohou být ojediněle doprovázeny přívalovými srážkami, kroupami a silnými nárazy větru,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav. Přívalový déšť by měl v pátek večer a během noci přecházet hlavně na severovýchodě území do trvalejšího vydatného deště.

Podle meteorologů jsou nejvíce ohroženy kraje Jihočeský, Jihomoravský, Vysočina, Moravskoslezský, Olomoucký, Pardubický a Zlínský.

„V oblastech zasažených přívalovými srážkami lze očekávat rychlý odtok vody ze svahů, rychlé a přechodné rozvodnění malých toků, potoků a jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst a podobně,“ varují meteorologové. Řidičům radí při silném dešti snížit rychlost kvůli nebezpečí aquaplaningu.

Reklama

Výběr článků

Načítám