Hlavní obsah

Hejtman Hašek: Jančura je sprostý lhář

Novinky, jov

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) ve čtvrtek označil majitele Student Agency Radima Jančuru za sprostého lháře. A to kvůli podnikatelovu vyjádření, že se mluví o provizi 40 miliónů korun právě pro Haška. Hejtman proti Jančurovi vysílá i své právníky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD)

Článek

„Radim Jančura svým sprostým lhaním překročil jakékoliv tolerovatelné hranice svobody slova, když vědomě a bez důkazů osočuje někoho z údajné korupce,“ sdělil ve čtvrtek Hašek Novinkám. „Požádal jsem své právní zástupce, aby vůči lháři Jančurovi podnikli okamžitě příslušné kroky na ochranu mého jména a mých práv,“ doplnil hejtman.

Reagoval tak na Jančurův výrok, že se hovoří o provizi pro Haška od výrobce železničních elektrických jednotek. „Mezi politickými stranami se hovoří o tom, že ať už ČSSD nebo pan Hašek mají dostat provizi od výrobce vlaků, které mají ČD na elektrické tratě dostat. Mluví se o 40 miliónech,“ řekl ve středu Jančura Novinkám.[celá zpráva]

Podnikatel téma provize zmínil, když kritizoval, že Jihomoravský kraj uzavřel desetiletou smlouvu s Českými drahami. Podle podnikatele kvůli tomu region tratí ročně 150 miliónů korun.

„V roce 2009 jsme na požadavek kraje přinesli nabídku na provozování elektrických vlaků na jižní Moravě. Přesto, že tato nabídka byla o 150 miliónů za rok na dotacích levnější než nabídka ČD, se hejtman Hašek rozhodl a podepsal desetiletou smlouvu s ČD,“ vysvětlil Jančura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám