Hlavní obsah

Schytal jsem pár ran i plivanců. Zezadu, jsou to zbabělci, řekl Kalousek

Právo, nig

„Pro mě je smutné zjištění, že ti lidé, kteří dnes přišli před ministerstvo financí, byla parta zbabělců,“ komentoval čtvrteční demonstraci před svým úřadem ministr financí Miroslav Kalousek. Ten se rozhodl s lidmi, kteří dopředu oznamovali, že s ním chtějí mluvit, diskutovat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek

Článek

Ke slovu ho však demonstranti vůbec nepustili. Ve chvíli, kdy mezi ně skutečně vyšel, ozval se silný křik a pískot.

„Přišli před ministerstvo a chtěli se mnou mluvit. Já se nebráním žádné diskusi, tedy jsem vyšel mezi tu stovku, nebo dvě, ven. V té chvíli jsem se necítil ohrožen. Tam jsem ale zjistil, že se mnou nechtějí mluvit, že chtějí řvát a plivat. Což nebylo až takové překvapení, protože zbabělec se schovává za sílu davu, ale strašně se bojí argumentů těch druhých,“ popsal Právu svou zkušenost ministr. Jak prozradil, utržil i pár ran.

„Pokud si do mě praštili, tak zásadně zezadu,“ řekl s tím, že nešlo ani tak o silné rány, spíše by to nazval šťouchanci. Zasáhlo ho i pár plivanců.

„Z toho dneška je pro mě důležité to, zbabělec nechce slyšet argumenty, a pokud zaútočí, tak jen zezadu. To vše se dnes stalo a z toho je jediný možný závěr, který mě netěší, že pánové Zavadil a Středula přivedli před ministerstvo financí jen bandu zbabělců. Nikoho jiného, pravděpodobně proto, že nikdo slušný s nimi není ochoten jít. Tam nebyl jeden statečný slušný chlap, který bych byl ochoten diskutovat. Takhle si naši odboráři představují tripartitní jednání,“ komentoval Kalousek.

Anketa

Měli demonstranti důvod k fyzickému napadení ministra Kalouska?
Ano, zasloužil si to.
68 %
Ne, bylo to zbabělé.
32 %
Celkem hlasovalo 51430 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám