Hlavní obsah

Zaorálek obvinil koalici ze zvyšování napětí ve Sněmovně

Novinky, jov

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek se rozhodl mít poslední slovo v přestřelce s ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09). Spor vypukl ve středu, když Zaorálek obvinil rezort financí, že kvůli němu přestaly do ČR téct peníze z Bruselu. Kalousek opáčil, že sociální demokraté kradou v krajích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lubomír Zaorálek (ČSSD) ve Sněmovně

Článek

„To myslíte vážně, že mě voláte k odpovědnosti? Vaši lidé v krajích kradou, ani poledne nedrží. A vy viníte ministra financí?“ prohlásil ve středu Kalousek na půdě dolní komory směrem k Zaorálkovi.

Místopředseda ČSSD se k půtce vrátil ve čtvrtek, kdy vystoupil na tiskové konferenci. „Člověk si klade otázku, proč se takovým způsobem stupňuje ta tvrdost. Jde jenom o to eskalovat atmosféru ve Sněmovně, aby se nedalo jednat o podstatných věcech,“ prohlásil Zaorálek, který znovu zopakoval obvinění na adresu ministerstva financí.

Během středečního jednání dolní komory nešlo o jediný spor mezi politiky ČSSD a Kalouskem. Ministr financí se při jednání o církevních restitucích velmi ostře pustil do šéfa poslanců ČSSD Jeronýma Tejce. Prohlásil o něm, že je lhář a demagog, který hájí demagogii zlodějů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám