Hlavní obsah

Léto zatím do Česka nedorazí, bude zataženo a pršet

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatímco by čtvrteční slunečné počasí na mnoha místech republiky v mnoha lidech mohlo vyvolat pocit, že se konečně blíží letní dny, opak je pravdou. Už v noci na pátek přijdou srážky, které předznamenají oblačný a deštivý charakter následujících dní. „Kdo chce zažít pravé léto, nezbývá mu než vyrazit na jih Evropy, kde panuje jasno a tropické teploty,“ dodává k tomu Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtvrteční den bude převážně polojasný až skoro jasný, odpolední teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni. Večer ale začne od západu přibývat oblačnosti a během noci by se k ní měl přidat i déšť.

Páteční ráno se proto ponese ve znamení oblačné až zatažené oblohy a deště. Ten by měl provázet celý den, na Moravě navíc mohou přijít také bouřky. Ranní teploty budou vysoké, 15 až 11 stupňů, v odpoledních maximech vystoupí na 20 až 24 stupňů. „V pátek, tedy na Medarda, bude nejteplejší den týdne,“ uvedla meteoroložka s tím, že srážek by mělo v odpoledních hodinách ubývat.

Zlepšení nepřinese ani víkend. V sobotu bude převážně oblačno s občasným deštěm. Ranní teploty by měly být stejné jako v pátek, odpolední maxima tentokrát mírně nižší, mezi 19 až 23 stupni. V neděli by pak mělo být ještě více oblačnosti s občasným deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty klesnou na 11 až 7 stupňů, odpolední se budou pohybovat mezi 19 až 23 stupni.

„Ani první polovina příštího týdne změnu nepřinese,“ varovala Honsová. Obloha bude podle ní i v těchto dnech zatažená, občas se vyskytne déšť nebo přeháňky. Odpoledne vyšplhá rtuť teploměrů maximálně na 18 až 23 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám