Hlavní obsah

Rathův projev ve Sněmovně rekordy ve sledovanosti netrhal

– Praha • Aktualizováno
Právo, jp

Pozornost, ale ne zas tak velkou, aby trhla rekordy sledovanosti, zaznamenal úterní přenos zpravodajské stanice ČT24 z jednání Poslanecké sněmovny. Na jednání vystoupil poslanec a bývalý středočeský hejtman David Rath obviněný z korupce.

Foto: Repro Česká televize

Projev Davida Ratha sledovalo 763 tisíc lidí, Karla Schwarzenberga ale moc nezajímal.

Článek

Téměř tříhodinový blok, který na ČT24 začínal ve 13:34 hodin, sledovalo v průměru 737 tisíc diváků starších 15 let, což představovalo podíl na televizním trhu 46,33 procenta.

Pro srovnání - zádušní mši za zesnulého exprezidenta Václava Havla sledovalo koncem loňského roku v průměru 1,6 milionu lidí při podílu na publiku 60,65 procenta.

Oproti běžné schůzi Sněmovny však byl i tak zájem diváků enormní. A není se co divit - vůbec poprvé vazebně stíhaného poslance doprovodila na zasedání Sněmovny ozbrojená policejní eskorta.

Ratha policisté zadrželi v polovině května s krabicí, v níž bylo sedm miliónů korun. Podle policie to byl úplatek za zmanipulovanou zakázku týkající se opravy buštěhradského zámku. Rath ale tvrdí, že se domníval, že je v krabici víno. Jeho advokáti zpochybňují postup policistů, žalobců i vazební stíhání.

Reklama

Výběr článků

Načítám