Hlavní obsah

Nevystupuji na Paroubkův povel, řekla Němcová a vmetla mu vraždu Kočky

Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) se nebývale ostře pustila do předsedy LEV-21 Jiřího Paroubka. Ten ji v úterý v rozpravě ve Sněmovně, krátce před tím, než se hlasovalo o vydání bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha k trestnímu stíhání, vyzval, aby předstoupila a vysvětlila některé své kroky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová souhlasila s předáním Davida Ratha soudu.

Článek

Paroubek Němcovou například vyzval, aby prozradila, kdo jí radil v tom, aby souhlasila s tím, že má být Rath zadržen. Podle předsedy LEV-21 tak rozhodla v jediné minutě.

Němcová v České televizi uvedla, že za tak krátkou chvíli to rozhodně nebylo, že se rozhodovala na základě dokumentů, které měl k dispozici mandátový a imunitní výbor. Její rozhodnutí bylo následně posuzováno poslanci, kteří by ji v případě, kdyby měli pochybnosti, nepodpořili.

Jiří Paroubek předsedkyni Sněmovny rovněž vyzval, aby před poslance osobně předstoupila. Ta uvedla, že tak neučinila právě proto, že ji k tomu vyzval Paroubek.

„Jiří Paroubek by měl nejprve vysvětlovat, s kým se on radil, aby například nedošlo ke střelbě na křtu jeho knihy, aby se tam pan Ďuričko nestřílel s ostatními. Myslím, že kdyby si on vyjasnil tyhle otázky, pak se teprve může ptát těch druhých. Já tady rozhodně nejsem na to, abych na povel pana Paroubka vystupovala,“ reagovala podrážděně Němcová, když připomněla kauzu hoteliéra Bohumíra Ďurička, který v říjnu 2008 zastřelil Václava Kočku mladšího po autogramiádě Paroubkovy knihy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám