Hlavní obsah

Poláci kvůli mistrovství ve fotbale obnovují kontroly na hranicích

Právo, Aleš Honus
Ostrava

V souvislosti s blížícím se fotbalovým mistrovstvím Euro 2012 začali Poláci v pondělí na hranicích s namátkovými kontrolami vozidel. Na šampionát se připravují také moravskoslezští policisté. Ti budou přítomni nejenom v mimořádných přímých vlacích, které vyjedou z Prahy a z Brna na každé utkání základní skupiny, ale budou vykonávat i zvýšený dohled na silnicích a budou také v místech konání zápasů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dopravní značení před hraničním přechodem Chalupki upozorňuje na možnost namátkových kontrol.

Článek

„Do Polska posíláme přes 50 moravskoslezských policistů, včetně 11 členů antikonfliktního týmu. Cílem je mimo jiné maximálně vyjít vstříc českým fanouškům v případě jakýchkoliv problémů,“ informoval šéf moravskoslezské krajské policie Tomáš Tuhý.

V době konání šampionátu byly v pondělí obnoveny kontroly ze strany polských policistů, a to po celé délce hranic. „Namátkové kontroly budou probíhat nejenom ze strany polských orgánů, ale i české policie,“ sdělil Tuhý.

„Doporučujeme proto všem občanům, aby u sebe měli všechny doklady, které jsou potřebné pro cestu do Polska. Není řečeno, že budou kontrolována všechna vozidla, ale může docházet k dopravním komplikacím a mohou se tvořit menší kolony,“ dodal.

Lidem, kteří se do Polska chytají autem, policie doporučuje, aby pro cestu využili dálnici D1 přes bývalý hraniční přechod Chalupki a poté polské dálnice A1 a A4 směrem na Wroclav.

„Doprava po druhé hlavní příjezdové trase po silnici I/48 je totiž v několika úsecích značně omezena stavebními pracemi na Frýdecko-Místecku a v Chotěbuzi. Navazující silnice  v Polsku přes Bielsko-Biala do Katovic má také několik dopravních omezení z důvodu stavebních prací,“ upozornil šéf moravskoslezské dopravky Jiří Zlý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám