Hlavní obsah

Celý týden bude zataženo s deštěm

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ačkoli před pár dny začalo meteorologické léto, nadcházející týden příliš letní počasí nenabídne. Teploty se budou pohybovat převážně kolem dvacítky, přičemž rána budou chladná. Až do konce týdne bude navíc spíše zataženo a deštivo. „Kdo čekal léto, ještě si bude muset počkat,“ komentovala počasí v nadcházejícím týdnu Dagmar Honsová z Meteopressu.

Článek

„Čeká nás medardovský týden, který je spojený se srážkami a chladným počasím,“ konstatovala Honsová s tím, že počasí bude hodně proměnlivé a lidé by neměli zapomínat na deštníky. Už v pondělí bude obloha nad většinou území České republiky oblačná až zatažená. Po celý den bude navíc pršet, přeháňky a déšť budou intenzivnější na Moravě a ve Slezsku. Odpolední teploty vystoupí na 17 až 21 stupňů.

Zataženo s deštěm bude také v úterý, kdy se mohou ojediněle vyskytnout i bouřky. V odpoledních hodinách začne ale oblačnosti ubývat. Teploty v tento den vyšplhají na 14 až 18 stupňů, přičemž studený vítr srazí pocitovou teplotu ještě o dva stupně. Ráno naměříme 11 až 7 stupňů Celsia.

Ještě chladnější ráno čeká Česko ve středu, kdy teploty klesnou na 7 až 3 stupně a na horách nelze vyloučit mrazy. Zpočátku dne bude polojasno, postupně ale bude přibývat oblačnosti a odpoledne přijdou deště, místy i bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 stupni.

Nejméně oblačným a deštivým dnem tohoto týdne bude čtvrtek, kdy se déšť vyskytne jen ojediněle. Odpolední teploty vystoupí na 19 až 23 stupňů, ráno se budou pohybovat mezi 12 až 8 stupni.

Naopak nejteplejším dnem bude pátek, v odpoledních maximech naměříme 23 až 27 stupňů, ráno 13 až 9 stupňů. Po celý den ale bude převážně oblačno s občasnými přeháňkami a místy i bouřkami.

Podobný bude i víkend, kdy obloha bude převážně zatažená s občasným deštěm. Odpolední maxima se budou pohybovat od 19 do 24 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám