Hlavní obsah

Češi si sypou popel na hlavu, litují svých hlasů z posledních voleb

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Téměř třetina lidí, kteří se před dvěma lety zúčastnili voleb do Sněmovny, by dnes svou volbu přehodnotila. Nejvíce si své tehdejší hlasování vyčítají voliči koaličních stran, zejména Věcí veřejných. Vyplývá to z průzkumu společnosti STEM.

Foto: David Ryneš, Novinky

Byla Vaše volba před dvěma lety správná? Podle STEM

Článek

Na dotaz, zda s ohledem na současnou politickou situaci hodnotí své hlasování před dvěma lety jako správné, odpovědělo 71 procent dotázaných pozitivně. Zbytek si však za svým tehdejším rozhodnutím nestojí. Podle 13 procent oslovených nebylo správné, 16 procent se k tomuto názoru spíše přiklání.

Situace se značně liší podle subjektu, jaký lidé volili. Zatímco většina voličů koaličních stran si dnes sype popel na hlavu, voliči opozice jsou z větší části přesvědčeni, že udělali správně. Nejhůře se dnes cítí ti, kteří před dvěma lety hlasovali pro Věci veřejné. Dvě třetiny z nich svého činu litují.

Souhlasí voliči vybraných stran se svým rozhodnutím ze sněmovních voleb v roce 2010?
anospíše anospíše neurčitě ne
ODS2053189
TOP 0916422913
VV382168
ČSSD425071
KSČM554401

Průzkum se konal ve dnech 18. až 29. dubna, nezohledňuje tedy kauzu poslance Davida Ratha (ČSSD), který byl obviněn z přijetí úplatku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám