Hlavní obsah

Detektivové, kteří odhalili Ratha, dostali odměnu 15 tisíc hrubého

Čtyři detektivové Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK), kteří pracovali na případu poslance ČSSD Davida Ratha a údajné korupce ve středních Čechách, dostali každý od policejního prezidenta Petra Lessyho odměnu 15 tisíc korun hrubého.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

David Rath v policejním voze

Článek

Informoval o tom deník Mladá fronta Dnes. "Udělil jsem odměnu ve výši 15 tisíc korun. S policisty jsem se rovněž osobně setkal, abych jim pogratuloval. Cenné pro mě bylo i to, že jsem si vyslechl jejich připomínky, co by se z naší strany dalo zlepšit," řekl Lessy MfD.

Odměny působí velmi skromně v porovnání s výší odměn, které dostali policejní funkcionáři loni. Prémie přes 200 tisíc korun dostalo 85 policistů, především ředitelů, náměstků nebo vedoucích, připomíná MfD.

Lessy odměnu 15 tisíc korun za nízkou nepovažuje. Letos prý bude na odměnách rozdělena jen třetina peněz, která na ně šla loni. Každý policista může dostat za rok maximálně dvojnásobek své měsíční hrubé mzdy. "V případě policistů z ÚOKFK jde tedy o velmi slušnou částku," dodal Lessy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám