Hlavní obsah

Rathova aféra ubírá voliče ČSSD

Aféra bývalého středočeského hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha bere sociální demokracii před podzimními krajskými volbami voliče. Kvůli Rathově úplatkářské aféře nedá socialistům hlas bezmála každý druhý volič, který to dosud plánoval. Píšou to sobotní Lidové noviny s odvoláním na exkluzivní průzkum, který pro ně realizovala agentura Millward Brown.

Foto: Petr Horník, Právo

David Rath

Článek

Fakt, že Rathovo zatčení změní jejich rozhodnutí dát hlas ČSSD, potvrdilo 24,6 procenta dotázaných. A stejné procento lidí takový scénář alespoň připouští, píšou LN.

Výsledky průzkumu také ukazují, že většina dotázaných věří, že Rathovu korupci potvrdí soud a bude potrestán nepodmíněným trestem. Jediná pochybnost hlodá v důvodech odhalení kauzy. Názor na to, zda to bylo kvůli nepohodlnosti Ratha, veřejnost rozděluje, píše list.

Že je korupční aféra poslance ČSSD pro stranu břemenem, si podle svých slov uvědomuje i samotný Rath. V dopise místopředsedovi strany Lubomíru Zaorálkovi bývalý hejtman uvádí, že si je vědom toho, že pro sociální demokracii jde o obtížnou a nepříjemnou situaci. [celá zpráva]

Anketa

Poškozuje podle vás Rathova aféra ČSSD
Ano
84,1 %
Ne
15,9 %
Celkem hlasovalo 27442 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám