Hlavní obsah

Úředníci nařídili vyklidit nevěstinec Ve Smečkách

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští úředníci nařídili ve čtvrtek bezodkladně vyklidit dům v ulici Ve Smečkách, který v posledních dnech sklidil pozornost kvůli zářivým oknům, v nichž se po vzoru amsterodamských „uliček lásky“ nabízely polonahé dívky. Vystěhování se týká všech, kteří se v místě zdržují, kromě vlastníka a jím pověřených osob.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Nově otevřený erotický klub Ve Smečkách.

Článek

Důvodem k tomuto nařízení je nepředložení stavební dokumentace, v níž se uvádí, pro jaký účel je užívání stavby povoleno.

„Vlastník je vždy povinen uchovávat po celou dobu trvání stavby ověřenou dokumentaci odpovídající jejímu skutečnému provedení podle vydaných povolení, zda je stavba užívána jen k povolenému účelu a stanoveným způsobem,“ uvedla mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková.

K předložení dokumentace vyzvali úředníci majitele domu poté, co bylo během stavební kontroly 15. května zjištěno, že jsou na stavbě provedeny úpravy bez úředního povolení a „stavba není užívána k účelu, ke kterému je stavebně technicky vybavena a ke kterému byla historicky schválena“.

„S ohledem na naléhavý veřejný zájem spočívající v ochraně života, zdraví a bezpečnosti osob stavební úřad nařídil vyklizení stavby jako bezodkladné,“ doplnila Blažková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám