Hlavní obsah

Víkend přinese ochlazení, deštníky však potřeba nebudou

Novinky, val
Praha

Zatímco začátek týdne přinesl letní až tropické teploty, v pátek a o víkendu by se mělo krátce ochladit na teploty kolem 20 stupňů. Už od pondělí teploty ale opět porostou. Navíc bude o víkendu jasno, které by mělo vydržet až do konce května. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Konec týdne bude v chladnějším rázu počasí, jelikož k nám od východu bude pronikat studený vzduch," uvedla meteoroložka.

V pátek bude maximálně 18 až 22 stupňů. Přes den bude převážně jasno nebo polojasno. Ochladí se tedy poměrně rapidně, vždyť ještě ve středu meteorologové místy naměřili až 30 stupňů Celsia.

Také víkendové dny by i přes mírnější teploty měly být prosluněné. V sobotu bude jasno, maximálně polojasno. V ranních minimech naměříme 8 až 4 stupně, odpoledne 17 až 21 stupňů.

V neděli bude zpočátku dne ještě polojasno až skoro jasno, teploty budou totožné jako v sobotu. "Počasí bude teplotně podprůměrné o 5 stupňů Celsia oproti dlouhodobému normálu," uvedla Honsová. V neděli odpoledne a večer by se mohly objevit dešťové přeháňky.

Od pondělí by měl studené proudění od severu vystřídat příliv teplejšího vzduchu od jihozápadu. "Od pondělí do konce května zřejmě převážně slunečná obloha zůstane a jen ojediněle se vyskytne přeháňka nebo bouřka,“ řekla Honsová s tím, že se bude jednat pouze o lokální jevy. Teploty vzduchu přitom porostou. V pondělí maxima dosáhnou 20 až 24 stupňů, od úterý až do konce měsíce se budou teploty pohybovat kolem 27 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám