Hlavní obsah

Ransdorf jako symbolická Šípková Růženka KSČM zaspal hlasování

Miliónovými dluhy sužovaný europoslanec Miloslav Ransdorf nedokázal udržet pozornost při sobotní volbě vedení Komunistické strany Čech a Moravy a usnul. Naneštěstí pro něj to zachytily kamery České televize, která pak dřímajícího zákonodárce EU ukázala v pořadu 168 hodin.

Spící Miloslav Ransdorf při hlasování na sjezdu KSČMVideo: Česká televize

 
Článek

Zcela symbolicky tak Ransdorf potvrdil nechtěně kritiku jednoho z kandidátů na vůdce komunistů Martina Jurošky, který KSČM přirovnal k Šípkové Růžence. Ransdorfovi se při jednání klížily oči, a ačkoli se snažil odolat, nakonec svůj souboj s únavou prohrál. Hlava mu opakovaně klesala k desce stolu a ráně bránila jen jeho ruka, když čelo zaujímalo pozici "za pět minut dvanáct". Hlasování tak prošvihl.

Delegáti sjezdu KSČM, kteří se v sobotu sešli v Liberci, jednali až do nočních hodin. Důvodem bylo rozhodnutí, že sjezd zvolí nejen předsedu, ale také všechny místopředsedy, které doposud volil ústřední výbor strany. Předsednické křeslo nakonec až ve druhém kole obhájil Vojtěch Filip, ve funkci bude další čtyři roky. [celá zpráva]

Ransdorf ovlivnil volby ve straně i svými problémy se splácením miliónových dluhů.  [celá zpráva]

Všichni kandidáti do vedení strany proto museli uvádět i majetkové poměry.

Reklama

Výběr článků

Načítám