Hlavní obsah

Rathová: Šejnost už pro nás nepracuje, útok na něj jsem neviděla

František Šejnost už nepracuje jako zmocněnec a mediální zástupce rodiny Rathových. Oznámila to manželka bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha Eva v rozhovoru pro deník Blesk. Rovněž uvedla, že incident, při němž měl být podle svých slov Šejnost napaden v centru Kladna dvěma muži, neviděla.

Foto: Petr Janiš, Právo

Eva Rathová, manželka středočeského hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha.

Článek

"Již od pondělního večera není mým právním zástupcem a nepřeji si, aby dál mluvil jménem naší rodiny," řekla v úterý Blesku Rathová.

Na otázku, zda útok na Šejnosta viděla, uvedla, že nikoli. Do Kladna, kde se s ním v restauraci setkala, prý jela proto, aby s ním ukončila spolupráci.

V reakci na tvrzení Rathové řekl Šejnost Právu: "Pokud ona vydala takové stanovisko, tak je to pod nátlakem těch událostí a okolností z pondělka. Já se jí nevnucuju, ona mě vyhledala sama, já jsem jen chtěl pomoct rodině, přičemž s panem Rathem se třeba osobně vůbec neznám."

Foto: Radim Vaculík, Právo

Zraněný František Šejnost

"Pokud to tak je, budu to zřejmě řešit i přes policii, tam jde o vydírání a vyhrožování," narážel nepřímo na pondělní útok a údajné vyhrožování útočníků vůči Rathové i jemu samotnému Šejnost.

"Stala se další obětí těchto útoků," doplnil Šejnost na dotaz Práva, co říká na informaci, že manželka poslance žádný incident neviděla.

František Šejnost v úterý uvedl, že trestní oznámení kvůli pondělnímu incidentu podávat nebude, jelikož situace již není aktuální a řeší jiné záležitosti. Přímo před redaktorem Práva se také odmítl policistům k věci vyjádřit s tím, že to chtěl řešit v pondělí a ne až o den později. O vyšetření případ policisty prý už nemá zájem.

Reklama

Výběr článků

Načítám