Hlavní obsah

Náměstek karlovarské záchranky padělal maturitní vysvědčení

Právo, Patrik Biskup

Sotva se Dušan Keil stačil rozkoukat na nové funkci náměstka ředitele zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje, jsou jeho dny v manažerské pozici po dvou měsících nejspíš sečteny. A co víc, má z ostudy kabát a čeká ho ještě policejní vyšetřování.

Foto: Právo

Padělané vysvědčení

Článek

To všechno kvůli podvodu, který odhalilo Právo. Jde o to, že Keil předložil zaměstnavateli jako doklad o dosaženém vzdělání padělané maturitní vysvědčení z Právní akademie v Liberci. Vedení školy Právu potvrdilo, že tam Keil nikdy nestudoval. Když zástupkyně ředitele školy Marcela Medková dostala od reportéra Práva kopii Keilova maturitního vysvědčení, okamžitě podala trestní oznámení.

„Je to evidentní podvod. Podle čísla maturitního protokolu bylo vysvědčení vystaveno na jméno Petra Keilová z Liberce, která u nás maturovala při opravném termínu v září 1999. Na falešném vysvědčení je uveden datum vydání červen téhož roku, kdy bylo jiné složení maturitní komise než při reparátech na podzim. Navíc uvedený den 27. 6. připadl v tom roce na neděli, kdy se vůbec nematuruje,“ prohlásila Medková. Podle ní to vypadá, že vysvědčení Petry Keilové bylo ofocené včetně podpisů, razítek a hlavičky školy. „Poté došlo k částečnému poupravení,“ dodala Medková.

Použil vysvědčení své sestry

V této souvislosti Právo zjistilo, že dotyčná žena je Keilova sestra. Keil se vyjádřil až v pondělí večer. „Je mi to velice líto. Z tohoto mého osobního selhání jsem vyvodil důsledky a ukončil svůj pracovní poměr u záchranné služby,“ uvedl Keil.

Liberecká policie potvrdila, že se začala případem zabývat. „Přijali jsme oznámení na podezřelého Dušana Keila pro podezření ze spáchání trestného činu padělání veřejné listiny,“ sdělil policista Marek Keltner.

Náměstek se sesypal

Šéfa karlovarské záchranky Luďka Nečesaného celá věc překvapila. „Nechám to prověřit, a jestli je to skutečně tak, okamžitě si sbalí kufry a končí. S takovým člověkem spolupracovat nebudu,“ prohlásil Nečesaný, který byl v pondělí služebně mimo Karlovy Vary, ale s Keilem o tom už po telefonu mluvil.

„Řekl jsem mu, že se ke mně donesla tahle zpráva, a zeptal se ho, jestli je to pravda. Nebyl schopen se obhájit a úplně se sesypal. V úterý si spolu sedneme a vyřešíme to. Byl bych nerad, aby celá tato záležitost nějak otřásla důvěryhodností záchranné služby, považuji to za selhání jedince,“ uzavřel Nečesaný.

Reklama

Výběr článků

Načítám