Hlavní obsah

Ve vězení se Rath zajímá o sport a čte, má dostat karty a kostky od manželky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Rath si po pěti dnech ve vazební věznici v Litoměřicích pomalu zvyká na život ve vězení. Podle zmocněnce Rathovy manželky Františka Šejnosta se zajímá především o sport a hlavní část svého času tráví četbou a psaním.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Eskorta s Davidem Rathem přijíždí do věznice v Litoměřicích.

Článek

Rodina ani nikdo jiný však podle Šejnosta například dosud neví, zda je poslanec na cele sám, či ji sdílí s některým spoluvězněm.

Rathův denní režim je prý běžný; každý den má nárok na jednu vycházku, na ní ovšem nepřijde do styku s vězni, kteří jsou ve věznici například kvůli drogovým deliktům. Vězni jsou během vycházek rozděleni do skupin podle druhu jejich provinění.

"David Rath využívá služeb sociální pracovnice a přihlásil se na volnočasové aktivity," uvedl Šejnost. Podle něj Rath projevil zájem především o sport, ve věznici si může zahrát například stolní tenis.

Většinu Rathova času ve věznici ale zabírá podle Šejnosta četba. "Manželka mu poslala 10 jeho oblíbených knih," řekl. Kromě nich má dostat od manželky Evy také rádio, karty a kostky. Velkou část času tráví také psaním různých textů, například politických prohlášení.

Rath byl do vazby převezen minulý týden ve středu. Soudce tak rozhodl proto, aby z jeho strany nedošlo k ovlivňování svědků. Rath byl obviněn z přijetí úplatku, který měl souviset se zneužitím evropských peněz na rekonstrukci zámku v Buštěhradě.

Reklama

Výběr článků

Načítám