Hlavní obsah

Aktivista Kohout oroduje za Ratha u Klause, žádá jej o milost

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Aktivista Lukáš Kohout se zastal obviněného Davida Ratha. Prezidentu Václavu Klausovi zaslal oficiální dopis, v němž jej žádá o milost pro bývalého středočeského hejtmana, který byl minulý týden chycen s úplatkem.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Mystifikátor Lukáš Kohout

Článek

"Vážený pane prezidente, obracím se na Vás s žádostí o udělení milosti pro obviněného poslance MUDr. Davida Ratha, poslance PČR, který je stíhaný pro skutky popsané v usnesení o zahájení trestního stíhání," stojí v oficiální žádosti.

"Věřím, že milost neudělujete jen svým kamarádům a budete se chtít ukázat jako prezident lidský. V případě, že milost neudělíte, budu Vás brát za vrtošivého staříka," píše dále Kohout. Za vrtošivého staříka označil v minulosti Klause právě Rath.

Poslanec za ČSSD a exhejtman Středočeského kraje zatím sedí ve vazební věznici v Litoměřicích. V úterý by o něm měl jednat sněmovní mandátový a imunitní výbor, který doporučí poslancům vydat nebo nevydat Ratha k trestnímu stíhání.

Kohout je známý mystifikátor a provokatér, který před deseti lety cestoval na sněmovní účet jako falešný asistent tehdejšího předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana. Za to byl v roce 2006 odsouzen na 28 měsíců se zkušební dobou pěti let. V posledních měsících se angažoval jako pořadatel protiromských aktivit v rozbouřeném Šluknovsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám