Hlavní obsah

Ve Sněmovně jsou další, kteří by měli následovat Ratha, tvrdí John

Novinky, jas

Případ poslance a bývalého hejtmana Davida Ratha, který byl spolu s dalšími lidmi zatčen kvůli podezření z korupce, by měl být pouze začátkem. Předseda VV Radek John, který je členem mandátového a imunitního výboru a jako jeden z mála lidí si mohl prostudovat policejní spis, má za to, že ve Sněmovně je dalších minimálně pět lidí, kteří by měli Ratha "následovat".

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

"Nikdy jsem neviděl tak dobře zdokumentovanou věc," okomentoval policejní spis John v nedělní Partii v televizi Prima family. John nechtěl nikoho z kolegů jmenovat, ale zmínil problémy armádních zakázek, výstavbu dálnic či kauzu Promopro. Podle Johna se podobné věci jako ve středních Čechách mohou dít i v dalších krajích a nejen tam.

"Nejlepší by bylo, kdyby Rath promluvil," dodal John, že bývalý hejtman toho jistě ví mnoho.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek dodal, že policie dokázala svou nezávislost na opozici. Nyní by podle něj mohla ukázat i to, že je stejně nezávislá i na vládě. "Člověk by nejraději chodil kanálem," uznal Zaorálek a pozastavil se nad tím, jak mohl Rath "tepat korupci" a přitom se chovat přesně opačně.

Zaorálek zároveň Johnovi opáčil, že on osobně a VV sotva mohou poučovat ostatní strany o boji proti korupci. Chvílemi se oba muži jen hlasitě překřikovali a obviňovali z neschopnosti.

Hostem pořadu byl i senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL), který byl v minulosti prověřován policií kvůli možnému přijetí úplatku. I tentokrát hovořil převážně o své kauze a vlastních zkušenostech s vyšetřováním.

Reklama

Výběr článků

Načítám