Hlavní obsah

Rath se srovnal s Tymošenkovou a hned to na internetu schytal

Novinky, Jiří Ovčáček

Poslanec David Rath se ve čtvrtek přirovnal k bývalé ukrajinské premiérce Juliji Tymošenkové. Lidová tvořivost jej ihned s touto političkou spojila v jedno. Na sociálních sítích se objevují i další obrázky, která narážejí na kauzu bývalého středočeského hejtmana.

Foto: Facebook

David Rath a Julija Tymošenková jedno jsou.

Článek

Rath ve čtvrtek řekl, že jeho zatčení a sledování sloužilo jen k získání informací pro nastražení politické léčky. "Na základě politického impulzu je použito jakési oznámení k zahájení rozsáhlé akce proti bezúhonným osobám," uvedl Rath v prohlášení.

Porovnal se ukrajinskou expremiérkou Tymošenkovou, která byla odsouzena na sedm let za to, že uzavřela pro Ukrajinu nevýhodné smlouvy.

Foto: Facebook

David Rath shání krabici

Na internetu se objevují stále další vtípky a koláže, které si ze zatčení Davida Ratha dělají legraci. Na jednom z nich například Rath při vystoupení ve Sněmovně shání od svých kolegů tu správnou krabici.

Foto: Facebook

David Rath shání krabici

Obvinili jste nevinného!

Na Facebooku vznikly i stránky, které se Davida Ratha zastávají. Leckdy však nejde poznat, jedná-li se o recesi, či to jejich zakladatelé s podporou myslí vážně.

"Pan David Rath se vždy zastával obyčejných lidí. Všechno je to politická diskreditace. Nalezené peníze měl určitě v úmyslu darovat chudým lidem!" zní jeden z příspěvků na profilu zasvěcenému boji za Rathovo osvobození. V pátek měla stránka 170 fanoušků.

Nechybí ani burcování k akcím na Rathovu podporu. "Bereme transparenty a jdeme do ulic! Nechť pustí Davida na svobodu! Obvinili jste nevinnýho člověka, vy ovce!!!" píše se zde. "Je smutné, že se na Václavském náměstí sejde 100 000 lidí kvůli o stovku menším platům, ale nezvednou zadek kvůli nevinnému člověku za mřížemi, který proti těmto zdražujícím kmotrům bojoval," uvádí se v dalším burcujícím sdělení.

Jeden z autorů profilu, který se podepisuje Jarda z lidu, odmítá, že jde o recesi. "Jste opravdu tak zmanipulovaní, že věříte médiím ty blafy a myslíte si, že je naše stránka nějaká sranda?," uvádí. Další facebooková skupina s dlouhým názvem "David Rath je křivě obviněn a doufáme v prokázání jeho neviny" už tolik netáhne. K pátku měla jen osm fanoušků.

Příznivci se ke kauze vyjadřují i na poslancově osobním Facebooku. Mezi příspěvky vyjadřujících podporu lze nalézt i hodně kritické a jedovaté. "Udělal jste mi nesmírnou radost, dr. Rathe. Jen si myslím, že takových jako vy je tam v tom bordelu mnohem víc. Oni však pomalu melou, takže doufám, že darebáků vám podobných bude rychleji přibývat," napsal jeden z uživatelů. "Dobré ráno, jsem tu správně u socanské zdi nářků?" rýpl si další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám