Hlavní obsah

Detektivům, kteří odhalili Ratha, dal Lessy odměnu a slíbil jim lepší vybavení

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní prezident Petr Lessy podle zjištění Práva ocenil detektivy, kteří měli na starosti kauzu dnes už bývalého středočeského hejtmana za ČSSD Davida Ratha. Od šéfa policie dostali kriminalisté finanční odměnu, ale také příslib zlepšení technického vybavení specializovaného útvaru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní prezident Petr Lessy

Článek

Právu to potvrdil sám Lessy. "Byla to skvěle odvedená práce. Celá kauza je přitom i pozitivní signál dovnitř policie, že se takové případy dají dělat, a to stylem padni komu padni," řekl k tomu policejní prezident.

Podle jeho mluvčí Pavly Kopecké dostalo ocenění celkem pět detektivů, konkrétní výši odměny ale policie tají. Úspěšná práce týmu na Rathově případu by každopádně mohla přinést pozitivní efekt i pro celou protikorupční policii.

"Prezident vedl s detektivy diskuzi o jejich zkušenostech z této kauzy a zejména pak o tom, co by se dalo vylepšit z pohledu technického zabezpečení útvaru," uvedla Kopecká. Podle ní se tak bude v nejbližší době posuzovat, jakou techniku bude možné s ohledem na aktuálně razantně seškrtaný rozpočet policie pro elitní útvar pořídit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám