Hlavní obsah

U domu, kde byl zadržen, vídali Ratha často

Novinky, Michaela Cmíralová
Rudná u Prahy

Zásah policejního komanda, při kterém byl v Rudné u Prahy zadržen poslanec David Rath, místním připomíná už jen odstavené stříbrné auto. Patří Davidu Rathovi, který už nedostal šanci odjet s ním domů. I přesto, že sousedé zásahu přihlíželi, nechtějí o kauze mluvit. Davida Ratha tu prý ale vídali často. V domě bydlí ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová.

Svědci líčí průběh Rathova zadrženíVideo: Novinky

 
Článek

Policejní zásah sledovali nejen sousedé, ale také dělníci, kteří o sto metrů dál zrovna natírali plot: „Bylo asi sedm ráno, když jsme přišli do práce. V tu dobu už tady stála asi čtyři policejní auta. Za chvíli pak přijela i zásahová jednotka. Co probíhalo v domě, ve kterém Ratha chytili, nevíme. Všechno proběhlo bez křiku a hluku.“ Mluvili jen o rozbitých dveřích.

V klidné vilové čtvrti vyvolalo brzké ranní zatýkání nepříjemné překvapení. Policisté prý zablokovali vjezd do ulice a i místní obyvatelé si tak museli počkat, než jim bylo dovoleno vrátit se domů: „Já jsem tu zrovna nebyla, v sedm hodin jsem odjela, a když jsem se v osm hodin a deset minut vrátila zpátky, už mě nepustili domů. Celá ulice byla uzavřená a plná policistů. A já si ještě z legrace říkala, že je tam zrovna Rath, tak jestli to nemá něco společného s ním," vypráví sousedka, která bydlí na protější straně ulice.

Ulice V Aleji, kde dům ředitelky kladenské nemocnice a členky předsednictva ČSSD Kateřiny Pancové stojí, patří ke klidné části města s mnoha luxusními vilkami. Domy tu stojí v řadě jeden vedle druhého a sousedé si přes úzkou silnici uprostřed téměř vidí navzájem do oken.

I přesto mnozí tvrdí, že zásah neviděli, a o Davidu Rathovi se bavit odmítají. Někteří ho prý nikdy nepotkali, jiní naopak přiznávají, že tu býval často: „Viděla jsem ho tu hodněkrát. Od té doby, co tu bydlí paní Pancová, tu byl určitě desetkrát i víckrát,“ vzpomíná sousedka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám