Hlavní obsah

Rathův případ zřejmě souvisí s kladenskou nemocnicí, policie z ní odnesla batoh

– Kladno

Zadržení středočeského hejtmana a poslance Davida Ratha může mít souvislost s využíváním evropských dotací v kladenské nemocnici. Policie tam v úterý dopoledne z jednoho ze zaparkovaných vozů odnesla batoh.

Foto: Říha Matěj, ČTK

Policisté otevírají před kladenskou nemocnicí auto, ze kterého vyndali batoh. Policejní kontrola v nemocnici souvisí se zatčením a obviněním středočeského hejtmana a poslance Davida Ratha (ČSSD).

Článek

Na ředitelství nemocnice nejdříve dorazili policisté v civilu, jeden z nich se postavil před vchod do kanceláře ředitelky nemocnice Kateřiny Pancové s tím, že čeká na kolegy.

Poté do areálu přijela dodávka s uniformovanými policisty. Zašli na ředitelství a poté zamířili k osobnímu vozu Škoda Fabia parkujícímu na místech vyhrazených pro vedení nemocnice. Vyzvedli z něj batoh a odjeli pryč.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nemocnice v Kladně

Policie zadržela od pondělí osm lidí. Kromě Ratha další čtyři muže a tři ženy. Čelí podezření z poškozování zájmů Evropské unie, podplácení či přijetí úplatku a sjednávání výhody při zadání veřejné zakázky. Rath již byl obviněn.

Policisté údajně zadrželi i ředitelku kladenské nemocnice Kateřinu Pancovou. Nikdo z vedení nemocnice to ale nechtěl potvrdit.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Středočeský hejtman poslanec ČSSD David Rath a ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová na archivním snímku z 10. března 2011.

Kromě kladenské nemocnice policie také prohledávala budovu krajského úřadu v Praze.

Reklama

Související články

Zadržení Ratha vyvolalo v ČSSD zděšení

Zadržení středočeského hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha vyvolalo v soc. dem. zděšení. V důvěrné informační SMS, kterou si straníci rozesílali, se omezují...

Výběr článků

Načítám