Hlavní obsah

Gorily potřetí proběhnou Prahou 2. června

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Již potřetí zaplní ulice centra metropole v sobotu 2. června ve 14 hodin lidé v maskách goril, kteří svou účastí a zaplacením pěti set korunového startovného podpoří záchranu goril nížinných v rovníkové Africe, kterým hrozí vyhynutí. Mediálním partnerem akce je deník Právo.

Foto: agentura Hera

Propagace gorilí charity

Článek

Charitativní Běh pro gorily odstartuje tradičně z Hradčanského náměstí a po pětikilometrové trati zacílí na náměstí Republiky, kde budou na běžce, i na ty kteří trasu jen prošli, čekat hudební kapely jako Eddie Stoilow nebo Děda Mládek IB.

„V loňském roce se charitativní akce Běh pro gorily zúčastnilo 414 závodníků a výtěžek ve výši 164 000 korun byl věnován zejména na výbavu strážců pralesa v kamerunské biosférické rezervaci Dja materiálem a technikou či na veterinární přístroje do záchranné stanice v Limbe,“ řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) a dodal: „Věřím, že i v letošním roce oslovíme stovky lidí, kteří se s námi projdou nebo proběhnou městem, a přispějí tak na zajištění další existence goril, které jsou jedinečné svým příbuzenstvím s člověkem, ve volné přírodě.“

Foto: agentura Hera

Loňského Běhu pro gorily se zúčastnilo 414 běžců.

Vybrané peníze poputují na nový projekt pražské zoologické zahrady, jehož cílem je ukázat africkým dětem živé gorily jako fascinující a zajímavé tvory, které by neměly jíst, ale chránit. „Výtěžkem ze závodu podpoříme v letošním roce realizaci projektu Toulavý autobus. Jeho cílem je vozit děti z pralesních oblastí do Limbe Wildlife Centre, kde absolvují vzdělávací program a setkají se s gorilou jinak než na talíři,“ uvedl ředitel pražské zoologické zahrady Miroslav Bobek.

Startovné zahrnuje číslo, masku a tričko

Podle pořadatelů to už nyní vypadá na pořádnou gorilí tlupu, která odstartuje z Pražského hradu. „Pro letošní ročník zaznamenáváme mnohem větší nárůst běžců, čímž se zvýší nejen prestiž celé akce, ale také se tím vybere více peněz. Hlavní cena pro vítěze letošního běhu bude designové luxusní kolo značky Prodoli,“ řekl Právu Matouš Rajmont z pořádající agentury Hera s tím, že účastníci se mohou ještě stále přihlašovat na webových stránkách www.behprogorily.cz.

Ve startovném je zahrnuto startovní číslo, originální gorilí maska, pamětní tričko, jednorázové vstupné do fitness centra World Class, sleva do značkového obchodu Nike Prague Store a především jednorázové vstupné do Zoo Praha.

Běhu pro gorily se nezúčastní jen běžci. Trasu lze projít vycházkovým tempem, s kočárkem, psem nebo třeba projet na koloběžce.

Účastníci závodu se na trati dlouhé 5,1 kilometrů mohou občerstvit banány a melouny. Vyhlášení vítězů se bude konat na náměstí Republiky v 15.00 hodin. Nejen pro ty, kteří protnou cílovou pásku je připraven i bohatý hudební program s vystoupením skupin Eddie Stoilow, Děda Mládek Illegal Band, And the End a dalších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám