Hlavní obsah

V Čechách padaly rekordy, teploty překonaly 31 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve středních Čechách a na Plzeňsku v pátek padly teplotní rekordy. Nejtepleji bylo v Neumětelech na Berounsku, kde naměřili 31,3 stupně Celsia. V Plzni-Bolevci bylo 31,2 stupně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Dosavadní teplotní maxima byla překonána i v Poděbradech, Brandýse nad Labem, Semčicích na Mladoboleslavsku, Příbrami, Tuhani na Mělnicku a na letišti v Chotusicích na Kutnohorsku, řekl pracovník Českého hydrometeorologického ústavu.

V Neumětelech byl pokořen dosavadní rekord z roku 2000, kdy tato stanice naměřila 29,6 stupně Celsia. V Tuhani vyšplhala rtuť teploměru na 31,1 stupně, a bylo tak o 1,1 stupně překonáno 12 let staré maximum. Nejvýrazněji byl překonán dosavadní rekord v Příbrami. Naměřili tam 29,1 stupně, což je proti maximu z loňského roku skok o 2,5 stupně Celsia více.

Vysoké teploty se ale na delší dobu s českým územím rozloučí. Už v podvečer a v noci mají přijít silné bouřky a poté výrazné ochlazení. Teploty klesnou na 12 až 16 stupňů, v noci na neděli by se dokonce mohly vyskytnou přízemní mrazy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám