Hlavní obsah

V Sazce jsem bral dva milióny měsíčně, přiznal Hušák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý generální ředitel Sazky Aleš Hušák v rozhovoru pro rádio Impuls uvedl, že v loterijní společnosti bral měsíčně včetně bonusů asi dva milióny korun hrubého. Zároveň odmítl nařčení Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), že si v Sazce měsíčně vydělal přes pět miliónů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

"Ten plat, o kterém oni říkají, hrubý dosahoval částky někde kolem, řekněme, dvou miliónů korun, rozhodně ne pět a čtvrt, to jsou úplné nesmysly," řekl ve čtvrtek Hušák v pořadu Impulsy Václava Moravce.

S tím, že si Hušák v Sazce měsíčně vydělal přes pět miliónů, přišel na dubnové valné hromadě ČSTV jeho předseda Miroslav Jansta. Hušáka označil za hlavního viníka ztráty loterijní společnosti, která v minulosti čelila existenčním problémům. Valná hromada ČSTV také schválila usnesení, na základě kterého má výkonný výbor svazu Hušáka zažalovat o náhradu škody. [celá zpráva]

"Viníků ztráty Sazky je více. Patří mezi ně představenstvo i akcionáři, ale jeden nese zákonnou odpovědnost, to je předseda představenstva, generální ředitel pan Hušák," řekl Jansta.

O jak vysokou náhradu se bude v žalobě jednat, není předem vyčísleno. Nejspíše půjde o více než miliardu korun. Hušáka chce žalovat také Česká obec sokolská, která částku vyčíslila na 400 miliónů. K žalobě se nejspíš přidá i Sdružení sportovních svazů.

Za pádem Sazky stojí výstavba haly ve Vysočanech. Původní náklady na stavbu měly činit téměř tři miliardy, ale vzrostly na 21 miliard.

Hušák byl generálním ředitelem Sazky od roku 1995, loni postupně skončil ve funkcích generálního ředitele a předsedy představenstva loterijní firmy. Sazka se loni na jaře dostala do insolvence a poté do konkurzu, její podnikatelskou činnost převzala loni v listopadu firma SAZKA sázková kancelář, vlastněná finančními skupinami PPF a KKCG.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám