Hlavní obsah

Žena dostala od dopravního podniku zlatý padák, za pár měsíců tam znovu pracovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Případ vyplácení miliónových odměn pro odcházející manažery pražského dopravního podniku má další pokračování. Televize Nova ve čtvrtek uvedla, že vrchní sekretářka generálního ředitele Daniela Pětníková z firmy na přelomu roku odešla s odměnou 727 000 korun, přitom od dubna v podniku znovu pracuje.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Peníze přitom vrátit nemusela, protože nešlo o odstupné. "Ve chvíli, kdy nový generální ředitel nabízel paní Pětníkové místo, tak o vyplacených odměnách neměl vůbec tušení," řekl Nově personální ředitel Lumír Tesař.

Ředitel DPP: Miliónové odměny už nebudou

Vyplácení miliónových odměn odcházejícím manažerům se nebude opakovat, slibuje ředitel pražského dopravního podniku Vladimír Lich. Napsal to v dopise, který adresoval zaměstnancům podniku. Reagoval tak na nedávno zveřejněné informace, podle kterých si sedm odcházejících manažerů spojených s bývalým ředitelem Martinem Dvořákem rozdělilo na přelomu roku odměny 8,6 miliónu korun.

"Byl jsem stejně jako pan primátor i mnoho z vás velmi nemile překvapen výší odměn pro odcházející zaměstnance, které schválilo předchozí vedení firmy. (...) O to více, že s danou situací už zpětně bohužel nemůžeme vůbec nic dělat, jen se s údivem dívat na dané částky," uvedl v dopise Lich. Podle něj jsou takové odměny v době, kdy Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) šetří, nepřijatelné.

S vyplácením odměn nesouhlasí ani náměstek primátora pro dopravu Josef Nosek (ODS). "Na nejbližší dozorčí radě dopravního podniku požádám její členy o přijetí takových opatření, aby k podobně nestandardnímu odměňování již v budoucnu nemohlo docházet," uvedl.

Podnik podle Licha už začal připravovat nová interní pravidla týkající se odstupného. Jeho výše bude nyní podle Licha odpovídat průměrnému odstupnému, které zaměstnanci podle zákoníku práce náleží při rušení pracovního místa. "Podobné nehospodárné jednání a plýtvání s našimi penězi nebudeme v žádném případě tolerovat," dodal v dopise Lich.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám