Hlavní obsah

Konec května bude zatažený, teploty vystoupají jen pomalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dní slibuje podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nejprve chladnější počasí s velkou oblačností. Následně se bude oteplovat na hodnoty kolem 20 stupňů. I nadále se však bude vyskytovat četná oblačnost. Počátkem června mohou teploty při zmenšené oblačnosti vystoupat až na 26 stupňů Celsia.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"V první polovině dekády bude většinou polojasno a jen krátkodobé zvětšení oblačnosti s přeháňkami a bouřkami. Druhá polovina období bude ve znamení velké oblačnosti s občasným deštěm nebo přeháňkami a ojedinělými bouřkami," uvedl ČHMÚ k období od 11. do 20. května.

Noční teploty ve čtvrtek v noci klesnou na 16 až 12 stupňů, avšak po výrazném ochlazení, k němuž dojde v pátek se sníží na hodnoty mezi čtyřmi a minus dvěma stupni. Postupně se pak dostanou na interval osmi až dvou stupňů. Nejvyšší denní teploty se v pátek dostanou k 27 až 31 stupňům, ale "po výrazném ochlazení po většinu období bude 12 až 18 stupňů"., V závěru dekády se bude pozvolna oteplovat.

Začátek června bude oblačný

V období od 21. do 31.května bude zprvu převládat polojasno s ojedinělými srážkami. "Během dekády dojde k ubývání slunečných a přibývání oblačných dní s občasnými srážkami," doplnili meteorologové s tím, že zejména zpočátku se vyskytnou bouřky.

Noční teploty se budou pohybovat nejprve mezi deseti až čtyřmi, posléze mezi 13 až sedmi stupni. Přes den se bude rtuť teploměru šplhat k 18 až 24 stupňů.

Od 1. do 10 června by mělo převládat oblačné počasí s občasnými přeháňkami. "Ubývání oblačnosti na polojasno až skoro jasno očekáváme jen přechodně a krátkodobě," uvedli meteorologové. V noci budou teploty klesat k 13 až sedmi stupňům, přes den se dostanou na 16 až 22 stupňů. Při zmenšené oblačnosti může být až 26 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám