Hlavní obsah

Dobeš se rozloučí se šéfem ŘSD Porubou, do 14 dnů chce mít jeho nástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pověřený šéf ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) René Poruba ve funkci skončí. Ve čtvrtek rozhodnutí ministra dopravy Pavla Dobeše oznámil mluvčí ministerstva Martin Novák s tím, že ministr během dvou týdnů hodlá jmenovat Porubova nástupce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Končící pověřený šéf ŘSD René Poruba, ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) a bezpečnostní ředitel ŘSD Václav Jahodář

Článek

Poruba byl vedením ŘSD pověřen loni v září, kdy byl odvolán tehdejší šéf Jiří Švorc. Předtím působil na pozici ředitele úseku výstavby.

"Nemůžeme říct že (Poruba) končí dneškem nebo pondělkem. Kdykoliv během těchto dvou týdnů, až pan ministr oznámí nové jméno, pan Poruba automaticky skončí ve své funkci a vrátí se na původní funkci ve společnosti," citovala mluvčího ČTK.

Odvolání Poruby přichází krátce poté, co ministr Dobeš odvolal například šéfa Správy železniční dopravní cesty Pavla Habartu i dosavadního náměstka Daniela Bartka.

V zákulisí se hovoří o tom, že ze strany ministra se jedná o čistku mezi lidmi, kteří mají úzké vazby na Dobešova předchůdce a neformálního lídra VV Víta Bártu.

Reklama

Výběr článků

Načítám