Hlavní obsah

Dobíjení opencard od rána nefungovalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Od pondělních ranních hodin až do odpoledne nefungovala v pražském metru zařízení na dobíjení karet opencard, takzvané validátory. S problémy se potýkal i e-shop pražského dopravce. Na vině byla podle mluvčí Dopravního podniku hlavního města Anety Řehkové porucha databáze. Před 17. hodinou byly problémy odstraněny.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Nefungují validátory a náš e-shop. Chybu v databázi se pokusíme odstranit co nejdříve. Vše by mohlo začít fungovat v řádech hodin," okomentovala problémy ještě před vyřešením závady Řehková. Kartu opencard pro přepravu po metropoli aktivně využívá asi 950 000 lidí.

Podnik má v prostorách pražského metra více než padesátku validátorů, ve kterých si cestující musí zaktivovat kupón, který zakoupili prostřednictvím e-shopu. Šedočervené sloupky s logem karty jsou poblíž turniketů na téměř každé zastávce metra.

Kartu lze ale kupónem nabít nejpozději v den, kdy začíná jeho platnost. Pokud si kupon v této lhůtě klient neaktivuje, zaplacená částka se mu podle DPP automaticky vrátí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám