Hlavní obsah

Kradem Lidem, posmívají se lidé na internetu straně Karolíny Peake

Novinky, val
Praha

Sotva Karolína Peake a hrstka nezařazených poslanců, kteří jí přislíbili věrnost, oznámila název nového uskupení - Lidem - stalo se toto označení terčem internetových vtipálků. Jak je vidět, lidová tvořivost a nápady neznají mezí, proto množství žertů, které si berou Lidem na paškál, sahá od básniček přes kresby až po imitace webových stránek.

Foto: www.okoun.cz

Jeden z obrázků kolujících po internetu

Článek

Karolína Peake nabízí 10 tisíc tomu, kdo pro její stranu připraví nové logo. Na internetu už může vybírat z řady námětů, málokterý jí však bude zřejmě pochuti. Jeden z těch, které se na sociálních sítích a fórech objevují nejčastěji, například zaměňuje název jejího subjektu Lidem se jménem řetězce supermarketů. Jinde lidoví tvůrci připojují za vybraný název slovíčko nasr.., další nápis hlásá Kradem Lidem.

Foto: okoun.cz

Jeden z obrázků kolujících po internetu

Foto: Twitter

Peake ale mohla podobné útoky očekávat. Ostatně sami její poslanečtí kolegové přispěli svou hrstkou do mlýna. Ještě než vicepremiérka tento název zvolila, poslanec David Rath (ČSSD) během hlasování o důvěře vládě navrhl, aby se její strana jmenovala Klíšťata, protože se tito roztoči drží stejně pevně jako lidé kolem Peake svých postů. [celá zpráva]

Jiný z poslanců pro skupinu navrhl název Twin Peaks, hnutí Andreje Babiše ANO2011 zase přišlo s termínem Parlamentní unie Karolíny Peake, zkráceně PUPeake.

Foto: Ctyrlistky.cz
Foto: Adam Hrubý (Facebook)

Samotný konečný název Lidem, který Peake vysvětluje jako složeninu slov lidová demokracie, pak rozpoutalo další spekulace. Podle bloggerů to může být stejně tak zkratka pro "lidovecká demagogie", „líní a dementní“, „lemplové a idioti do etablovaných míst“, případně „lži - intriky - demagogie - ekvilibristika – marast“.

Foto: Facebook

Parodie na Lidem na facebooku

O popularitě a významu sociálních sítí svědčí také fakt, že se na nich vyskytlo hned několik „oficiálních“ stránek uskupení. Jak ale upozornil server Lupa, žádná z nich není pravdivá. Peake si zatím se svým mužem zakoupila doménu lidem.cz. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám