Hlavní obsah

Kalousek s Drábkem nenavidí lidi a šéf TOP 09 furt spí, rozvášnil se Rath

Novinky, val
Praha

Poslanec David Rath se během pátečního jednání o vládním návrhu na změnu valorizace penzí ostře pustil do některých vládních členů. Ministry Kalouska s Drábkem označil za misantropy, kteří z nenávisti vůči lidstvu vymýšlejí zákony, které lidem škodí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Rath při projevu ve Sněmovně

Článek

Rath začal svou rozpravu vzpomínkou na setkání s nejmenovaným politologem, který mu sdělil, že česká politika je velice zajímavá, a to proto, že v ní jsou různé typy lidí. Například ministr financí Kalousek je podle něj misantrop.

Poslanec pak toto pojmenování, které označuje člověka nenávidějícího ostatní lidi, vztáhnul také na ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka. „Nemáte rád lidi a přemýšlíte, jak je co nejvíc potrápit,“ zahřímal Rath.

Ve své kritice vlády pak pokračoval, když se pustil do TOP 09 a jejího šéfa Karla Schwarzenberga. „Formální předseda furt spí,“ uvedl na jeho adresu s omluvou, že zrovna v této chvíli tomu tak není. Karla Schwarzenberga jeho poznámka nechala klidným.

Jednání Sněmovny trvá už od devíti hodin ráno, a to přes opakované žádosti opozice o přerušení schůze. Vždy byli vládní většinou přehlasováni. Hned ráno přitom vládní poslanci odsouhlasili možnost jednat v případě nutnosti až do pozdních nočních hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám