Hlavní obsah

Přijdou silné bouřky, průtrže mračen i kroupy

Novinky, jas
Aktualizováno

Ve čtvrtek odpoledne a večer se v souvislosti s přechodem studené fronty mohou na většině území ojediněle vyskytnout silné bouřky doprovázené silnými dešti a krupobitím. Varoval před nimi Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Archiv, Právo

Článek

"Během čtvrtečního odpoledne a večera se ojediněle vyskytnou silné bouřky doprovázené výskytem krup a přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 milimetrů za hodinu," uvedl ČHMÚ.

Přívalový déšť může ojediněle vést k rychlému odtoku vody ze svahů, rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst, či sklepů, varovali meteorologové.

Studená fronta postupuje přes naše území k severovýchodu a výstraha platí od čtvrtečního poledne pro všechny kraje s výjimkou Karlovarského, Plzeňského a Jihočeského, až do 23. hodiny.

Kroupy v Dolní LukaviciVideo: Pro Novinky Kateřina Šislová

První bouřky se silným deštěm a krupobitím zasáhly naše území již ve středu. Po několika dnech s tropickými teplotami se také citelně ochladilo. [celá zpráva]

K dalšímu snižování teplot dojde v dalších dnech. O víkendu by měla odpolední maxima šplhat pouze ke 20 stupňům a připravit se musíme i na déšť či alespoň na přeháňky. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám