Hlavní obsah

Peake nechce čekat, nová koalice může být ustavena dřív než její strana

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Koaliční smlouva by podle vicepremiérky Karolíny Peake měla být podepsána nejprve se zástupci platformy poslanců, kteří vyjádřili podporu vládě, a teprve následně by se dokument podepsal s nově vzniklou stranou, kterou Peake připravuje. Peake to uvedla ve středu na tiskové konferenci po jednání kabinetu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karolína Peake oznámila odchod z VV

Článek

Vicepremiérka má za to, že by bylo vhodné, aby vládní spolupráce byla zaštítěna jasným dokumentem v podobě koaliční smlouvy. Podepsána by mohla být v nejbližších dnech.

Vzhledem k tomu, že proces založení nové strany může trvat několik týdnů, preferuje Peake nejprve podepsat koalici nejprve se zástupci platformy a následně smlouvu ještě stvrdit s nově vzniklou stranou.

"Bylo by lepší, abychom měli jasně daný formální dokument, o který se tato vláda opírá, abychom se nechytali vzájemně za slovíčka," doplnila Peake.

Premiér Petr Nečas (ODS) již avizoval, že programové priority kabinetu se v souvislosti s přeskupením sil ve Sněmovně a odchodem VV do opozice, měnit nebudou.

Vláda si minulý týden otestovala svou podporu, když požádala Sněmovnu o vyslovení důvěry. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám