Hlavní obsah

Teploty do víkendu spadnou o deset stupňů, a bude pršet

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tropické počasí posledních dní ve čtvrtek skončí a Česká republika se vrátí ke klasickému květnovému počasí s teplotami kolem 20 stupňů Celsia a občasnými srážkami. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ve středu se na většině území ještě udrží velmi vysoké teploty, které budou odpoledne šplhat až k 31 stupňům Celsia. Dlouhodobé průměry přitom uvádějí hodnoty o 12 stupňů nižší.

Chladněji bude v souvislosti s přechodem studené fronty v Karlovarském, Ústeckém a Libereckém kraji, kde by se měla odpolední maxima dostat pouze k 24 stupňům.

Ve čtvrtek se již ochlazení projeví naplno. "V Čechách bude převládat oblačno až zataženo s přeháňkami či deštěm. Místy se mohou vyskytnout i bouřky, které ojediněle mohou doprovázet i vydatnější srážky," doplnila Honsová.

Na Moravu a do Slezska se zvětšená oblačnost dostane až v průběhu dne a odpolední teploty se tam proto vyšplhají až na 24 stupňů Celsia.

Oblačné počasí s přeháňkami či ojedinělými bouřkami bude dominovat i v pátek. Odpoledne se teploty dostanou na 18 až 22 stupňů, ráno budou klesat na 10 až 14.

Velkou oblačnost s občasným deštěm či přeháňkami slibuje i nadcházející víkend. Ranní minima poklesnou na 10 až šest stupňů, zatímco odpoledne se rtuť teploměru dostane na 18 až 22 stupňů v sobotu a na 16 až 20 stupňů v neděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám