Hlavní obsah

Šéf ČSSD Sobotka: Lídra komunistů Filipa bych na akci nepozval

Novinky, Jiří Ovčáček

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka dal najevo distanc od kroku svých spolustraníků z Chomutova, kteří pozvali na prvomájový mítink lídra KSČM Vojtěcha Filipa. Sobotka uvedl, že by takový krok neučinil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

„Já bych pana Filipa na naší akci nepozval,“ řekl v úterý Sobotka na dotaz Novinek, co říká tomu, že předseda komunistů poprvé od listopadu 1989 pronášel projev na akci sociální demokracie. Sobotka zároveň ujistil, že tato událost nebude mít vliv na politiku ČSSD.

„Z pohledu politiky sociální demokracie to neznamená vůbec nic,“ uvedl Sobotka s tím, že nadále platí zákaz spolupráce jeho strany s komunisty na vládní úrovni. Ve hře je ale menšinová vláda ČSSD s podporou KSČM.

Zastáncem této varianty je místopředseda sociální demokracie Jiří Dienstbier. Filipovu účast na prvomájové oslavě ČSSD v Chomutově na rozdíl od Sobotky spíše bagatelizoval. „Nevyvozoval bych z toho zásadní závěry,“ prohlásil Dienstbier, který poukázal, že šlo jen o jednu ze 150 akcí, které u příležitosti Svátku práce jeho strana uspořádala.

Reklama

Výběr článků

Načítám