Hlavní obsah

Pražskou zoo vzali návštěvníci ztečí, od zítřka zdraží vstupné

Novinky, Karolína Vrbasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská zoologická zahrada zažila nevídaný nápor návštěvníků. Mnoho lidí chtělo využít poslední možnosti prohlídky za starou cenu vstupného, a proto bralo pokladny zahrady útokem.

Zdražení vstupného v ZOOVideo: Novinky

 
Článek

Až dvousetmetrové fronty se nejen kvůli extrémně vydařenému slunečnému počasí tvořily u pokladen Pražské zoologické zahrady v Tróji. Rodiny s dětmi, studenti, důchodci - ti všichni se poslední dubnové pondělí rozhodli vyrazit právě sem.

Důvod je nasnadě. Většina prohlídkychtivých návštěvníků chtěla totiž využít poslední možnosti nákupu vstupenek za cenu, která 1. května 2012 přestává být aktuální.

Doposud platili dospělí 150 korun, děti 100 korun a poplatek za psí doprovod činil dvacet korun. Nové ceny vstupného jsou následující - dospělí i děti si připlatí padesátikorunu, lístek pro psí miláčky bude stát místo původních dvaceti korun rovnou stokorunu. Za roční vstupné zaplatí dospělý nově místo 500 korun 700 a dítě místo 300 korun 450. Cena roční rodinné permanentky se vyšplhá ze současných 1200 korun na 1800. Nově zoo zavádí firemní a fanklubovou permanentku za 5000.

Reakce na tyto změny jsou rozporuplné, část návštěvníků považuje i vyšší cenu vzhledem ke kvalitě vizuálního zážitku za adekvátní, část z nich návštěvy zoo omezí, někteří - zejména důchodci - prý sem už nebudou chodit vůbec.

Zoo zmodernizovala pavilon šelem a plazů

V pražské zoologické zahradě se po několikaměsíční rekonstrukci znovu otevřel Pavilon kočkovitých šelem a terárium o velikosti 600 metrů čtverečních. Zásadní změnou je kromě zpříjemnění a zlepšení komfortu pro návštěvníky posílení informačního systému a zavedení moderních technologií.

Novinky v Zoo PrahaVideo: Novinky

Jsou tu například dotykové informační obrazovky, plazmové televize a také speciální termokamera. Prostřednictvím té se mohou návštěvníci vyfotit a snímek se jim zobrazí tak, jako by je nočním pohledem svými termoreceptory viděl had.

Odvážlivci zde mohou také prostřednictvím zvukového zařízení zabudovaného ve zdi křikem pozdravit tygra a čekat na odpověď této divoké šelmy. Pavilon je pro veřejnost otevřen od 1. května 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám