Hlavní obsah

Sněmovní technika při jednání o důvěře stávkovala

Novinky, jov

Sněmovní technika se při pátečním rozhodování o dalším osudu vlády Petra Nečase (ODS) zřejmě rozhodla stávkovat. Nejen, že se zastavily hodiny na světelné tabuli v jednacím sále, ale službu vypověděly načas i webové stránky Sněmovny.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanci ČSSD ve Sněmovně

Článek

Na nefunkční hodiny upozornil krátce po půl jedné středočeský hejtman a poslanec David Rath (ČSSD). Řečnicky se přitom otázal, zda jde o náhodu nebo Nečasova vláda kvůli udržení se u moci dokonce zastavila i čas. Technické problémy nakonec pracovníci Sněmovny odstranili. [celá zpráva]

David Rath ve Sněmovně: Zastavili jste časVideo: Novinky

V dolní komoře se mezi 13. a 14. hodinou zastavily i projevy poslanců, když byla vyhlášena pauza na oběd. Například vicepremiérka Karolína Peake poobědvala s lidmi z platformy, kterou založila po vystoupení z řad Věcí veřejných.

Po splnění stravovacích povinností opět vypukla nekonečná šňůra proslovů opozičních zákonodárců. Ke zmíněné 14. hodině jich bylo přihlášeno 32. Zajímavé je, že diskuse o lejnech, přeběhlících, alkoholismu, hnoji a slizu nenalézají pochopení i v samotných opozičních řadách.

„Musím říct, že jsou podle mě důležitější věci, než to, kdo toho kolik vypije, nebo definice slova přeběhlík. Kolegové, prosím, začněme se bavit o věcech, které lidi opravdu pálí, o sociální reformě, důchodové reformě, církevních restitucích. To je přece to, proč tato vláda ztratila kredit vládnout naší zemi a proč chceme, aby odešla. Nenechme se zahánět od vlády tam, kde nejsou argumenty,“ apelovala na Facebooku na své kolegy komunistická poslankyně Kateřina Konečná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám