Hlavní obsah

Změny ve vládě nejsou na pořadu dne, řekl Nečas

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Složení vlády se v nejbližší době měnit nebude, pro premiéra Petra Nečase (ODS) je nyní klíčové hlasování o důvěře kabinetu, které proběhne v pátek.

Foto: Peter Andrews, Reuters

Premiér Petr Nečas se svým polským protějškem Donaldem Tuskem během čtvrteční návštěvy Polska.

Článek

"Změny vždycky zvažuji, ale v tuto chvíli nevidím žádný důvod tuto politickou debatu otevírat," řekl ve čtvrtek během své pracovní návštěvy ve Varšavě, kde se setkal s čínským premiérem Wen Ťia-paem.

Na tento den se nijak zvlášť nechystá. Uvedl, že několik podobných hlasování zažil za dobu, co je v politice, zhruba deset a že půjde o běžný pracovní den ve Sněmovně.

„Neoznačím to za rutinu, ale bude to z tohoto pohledu běžný den, kdy je agenda parlamentu, tedy kdy se povinnosti plní primárně v Poslanecké sněmovně,“ řekl novinářům

Nová koalice ODS, TOP 09 a platformy nezařazených poslanců kolem Karolíny Peake otestovala svou většinu již v úterý, když provládní poslanci odhlasovali přerušení jednání Sněmovny. V pátek by se navíc ti zákonodárci, kteří slíbili vládu podpořit, měli ještě před jednáním sejít, aby si ověřili, že mají většinu. Koalice by měla mít při hlasování k dispozici 105 hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám