Hlavní obsah

Praha 5 ukončila nevýhodné Jančíkovy smlouvy s Pražskou energetikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Praha 5 ukončila nevýhodné smlouvy s Pražskou energetikou (PRE), která na radnici několik let provozovala informační technologie (IT). Městská část tak ušetří stovky tisíc korun ročně. Smlouvy uzavřelo minulé vedení města za bývalého starosty Milana Jančíka (ODS).

Článek

PRE, která je především dodavatelem elektřiny, poskytovala městské části počítačové vybavení od roku 2005. Radnice za to firmě zaplatila dohromady zhruba 170 miliónů korun. Loňský audit však prokázal nevýhodnost smluv.

"Vyjednávání trvalo rok a půl a nebylo jednoduché," řekl starosta Radek Klíma. "Smluvní vztahy se nám ale podařilo ukončit dohodou," uvedl s tím, že městskou část za předčasné ukončení smluv nečekají žádná penále. Praze 5 zbývá doplatit leasing na hardware, tedy technické vybavení, jako jsou počítače a servery.

Praha 5 si po dobu trvání smluv od PRE všechno vybavení pronajímala, úřad tak neměl žádné vlastní počítače ani například servery pro zálohování dat. Jančík těsně před svou rezignací v polovině roku 2010 podepsal prodloužení smluv.

Městská část nyní vyjedná služby s přímými dodavateli. Odpadnou tak zprostředkované služby PRE. "Ušetříme tak deset až dvacet procent nákladů," řekl starosta. Konkrétní vyčíslení úspor prý ale zatím nezná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám