Hlavní obsah

Policisté píší Lessymu, nechtějí Husáka za šéfa ochranné služby

– Praha
Novinky, val

Policejní odbory nesouhlasí se jmenováním Vladislava Husáka šéfem ochranné služby. Členové Unie bezpečnostních složek proto napsali policejnímu prezidentovi Petru Lessymu otevřený dopis, v němž jej žádají, aby své rozhodnutí zvážil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák

Článek

„Žádáme Vás, abyste tohoto policistu, bývalého policejního prezidenta, nejmenoval do výše uvedené funkce a nadále s ním ani do žádné řídicí funkce u Policie České republiky nepočítal,“ stojí v dopise.

„Vladislav Husák svými kroky v minulosti, svými styky a chováním pozbyl důvěry příslušníků Policie České republiky, a jeho jmenování na toto, či jiné vedoucí místo, pouze zhorší obraz bezpečnostního sboru uvnitř i navenek,“ píší dále policejní odboráři.

Husákovo jméno se v poslední době skloňovalo zejména kvůli jeho vazbám na podnikatele Romana Janouška. Dokonce se mělo za to, že za Janouška lobboval u zasahujících policistů, když podnikatel koncem března v opilosti havaroval.

Policejní prezident spekulace odmítl, přijal ale Husákovu rezignaci na post náměstka policejního prezidia. Právě z tohoto místa Husák odešel a od července by měl šéfovat policejním bodyguardům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám