Hlavní obsah

Husák bude po odchodu z čela policie řídit ochranku

– Praha
Právo, Jakub Troníček

Náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák bude po svém avizovaném odchodu z nejužšího vedení sboru řídit ochrannou službu. Policejním bodyguardům začne šéfovat od začátku července, o den dřív skončí ve funkci náměstka.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vladislav Husák na tiskové konferenci na policejním prezidiu

Článek

Právu to potvrdil policejní prezident Petr Lessy. Právě on po nedávné nehodě kontroverzního lobbisty Romana Janouška a jejímu nestandardnímu šetření veřejně oznámil, že přijímá Husákovu rezignaci. Tu Lessyho zástupce nabídl už koncem loňského roku po mediální kritice kvůli svým kontaktům na Janouška a další spřízněné pražské politiky.

Sám Husák přitom odmítl, že by jeho rezignace s Janouškovou nehodou jakkoliv souvisela, rezignovat chtěl prý s ohledem na plánovanou reorganizaci nejvyšších pater policii.

Podle Lessyho Husák ze současné funkce odejde až v ke konci června kvůli nadcházejícímu mistrovství Evropy ve fotbale, které se uskuteční v Polsku a na Ukrajině. Husák má totiž jako náměstek pro uniformovanou policii na starosti mezinárodní spolupráci s pořadateli šampionátu i samotná opatření, která v této souvislosti bude provádět česká policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám