Hlavní obsah

TOP 09 odmítla nasadit do senátních voleb společné kandidáty s ODS

Novinky, jas
Praha
Aktualizováno

Předsednictvo TOP 09 v úterý odmítlo nabídku, že by strana měla v podzimních senátních volbách společné kandidáty s ODS. S návrhem v pondělí přišlo grémium ODS. TOP 09 není přesvědčena o tom, že v regionálních organizacích ODS převládají ideje nad klientelistickými podnikatelskými zájmy. Po jednání předsednictva TOP 09 o rozhodnutí informovala mluvčí strany Alžběta Plívová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek spolu s premiérem Petrem Nečasem ve Sněmovně

Článek

"Předsednictvo TOP 09 ocenilo iniciativu koaličního partnera směřující k vyšší míře spolupráce a koordinovanému postupu v senátních volbách. Dnes však nejsme přesvědčeni o tom, zda v regionálních organizacích ODS převládají ideje nad klientelistickými podnikatelskými zájmy," uvedla strana v reakci na nabídku koaličního partnera.

"Tyto pochybnosti nám nedovolují o takové nabídce vážně jednat, byť o dobré vůli vedení ODS nepochybujeme," dodala v tiskovém prohlášení.

Rezervovaný postoj naznačil již v pondělí místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který uvedl, že strana bude muset nabídku zvážit. [celá zpráva]

Výkonná rada ODS v pondělí pověřila „grémium, aby seznámilo předsednictvo TOP 09 s nabídkou na nominaci společných kandidátů obou stran pro podzimní senátní volby v některých senátních obvodech“.

Reklama

Výběr článků

Načítám