Hlavní obsah

Česko si užije letní teploty, v závěru týdne bude 27 stupňů

Teploty jako v červenci slibuje předpověď počasí na závěr tohoto týdne. Zatímco během pracovních dnů se rtuť teploměrů bude pohybovat nejvýše těsně pod dvacítkou, na víkend meteorologové slibují až středomořských 27 stupňů, uvádí se na stránkách Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Teplejší vzduch začne na území ČR proudit od středy po přední straně brázdy nízkého tlaku, která bude postupovat přes Evropu směrem na východ.

V pondělí bude skoro jasno až polojasno, přechodně oblačno s ojedinělými přeháňkami. Odpolední maxima vystoupí na 12 až 16 stupňů Celsia.

V úterý se počasí zkazí, od západu přijde na většinu území déšť nebo přeháňky, oblačnosti by však mělo k večeru začít od západu ubývat. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 15 až 19 stupňů, na západě Čech jen kolem 11 stupňů.

Středa přinese projasněnější oblohu, jen na západě se ještě mohou vyskytnout přeháňky. Nejvyšší teploty odpoledne budou kolísat mezi 13 až 17 stupni.

Výraznější oteplení přijde ve čtvrtek, od kdy bude obloha jasná až polojasná, ráno se ojediněle objeví mlhy. Teploty už přesáhnou dvacítku, budou se pohybovat mezi 19 až 23 stupni a podle nynější předpovědi mají dále stoupat.

V pátek odpolední maxima vystoupí na 22 až 26 stupňů, v sobotu si pak užijeme letních teplot mezi 23 až 27 stupni, to už se ale objeví první srážky a začne přibývat oblačnost, která bude předznamenávat opětovné ochlazení na nedělních 14 až 19 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám