Hlavní obsah

Společnost je před sociálním výbuchem, varoval Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky je společnost před sociálním výbuchem. Vláda podle něj nemůže ignorovat sobotní demonstraci odborů. Jako jediné řešení současné situace a vládní krize jsou předčasné volby, uvedl šéf hlavní opoziční strany, který se společně s tisícovkou sympatizantů ČSSD účastní protestního pochodu organizovaného odbory.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

"Desítky tisíc demonstrujících občanů jasně prokazují, že lidé této vládě nevěří a přejí si její okamžitý odchod. Premiér Petr Nečas nemůže dál ignorovat skutečnost, že stávající zbytky vládní koalice ztratily poslední zbytky důvěry veřejnosti. Současnou společenskou, hospodářskou a sociální krizi nemůže překonat ani vláda, která bude spoléhat na odpadlíky z Věcí veřejných či původní Bártův politický podnik," uvedl Sobotka.

Vláda podle něj rozpadem Věcí veřejných ztratila legitimitu, kterou jí daly volby z roku 2010. Proto ČSSD vidí jako jediné možné férové řešení této vládní krize předčasné volby.

Dnešní protivládní protest pořádají na Václavském náměstí odbory. Demonstrace je součástí kampaně odborů a iniciativ Stop vládě. Pořadatelé očekávají, že na ni přijdou desetitisíce lidí. Někteří mluví o více než 40 000, jiní až o 100 000 účastníků. Také podle odborářů a aktivistů by měla vláda skončit. Kritizují ji za reformy, které označují za asociální. Volají po předčasných volbách.

Reklama

Výběr článků

Načítám