Hlavní obsah

Tošenovský se v ODS utká o prezidentskou kandidaturu

Právo, Novinky, tin, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Regionální rada moravskoslezské ODS podle očekávání nominovala Evžena Tošenovského jako kandidáta do vnitrostranických primárek o post prezidenta. Oznámil to v pátek Tošenovský spolu s šéfem poslaneckého klubu ODS Zbyňkem Stanjurou.

Článek

Tošenovský uvedl, že kandidaturu dlouho zvažoval a rozhodl se ji přijmout i s ohledem na úctu, kterou má k postu prezidenta. Zároveň přiznal, že sám není stoupencem přímé volby, neb u nás nemá tradici. "Ale je to pro mě výzva," dodal.

Stanjura připomněl, že Tošenovský dokázal vyhrávat pravici volby v regionu, který je tradičně naladěn spíše levicově.

Dobrý kandidát, zní z ODS

Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka, kterého už do primárek oficiálně nominoval Liberecký kraj, v reakci řekl: "Čekal jsem to. Je to soupeř a primárky jsou o soupeření. Jako sportovec svého soupeře nepodceňuji."

Martin Kuba, který je ministrem průmyslu a obchodu a šéfem jihočeské ODS, řekl, že s kandidaturou Tošenovského počítal. "Je to dobrý kandidát a pro ODS silná politická postava. Nechci srovnávat kandidáty, každý má jiné vlastnosti a politické rysy, oba jsou schopni ve volbě obstát."

Šéf ústecké ODS Jan Kubata by rád viděl ještě více kandidátů: "Je to velmi dobrý kandidát ale počkejme, jestli se neobjeví někdo další. Zbývá nám ještě pár dní a čím více kandidátů bude, tím lépe."

Nejstručnější byla ve své reakci Miroslava Němcová, která je místopředsedkyní ODS a předsedkyní Sněmovny a sama se rozhodla nekandidovat. "Je to dobře," uvedla pouze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám