Hlavní obsah

Nedělní pochod v Břeclavi proběhne v klidu, slibují organizátoři

Právo, miv
Břeclav

Nedělní průvod v Břeclavi, na němž chtějí lidé demonstrovat proti útoku na mladíka, který byl minulý týden napaden trojicí Romů, by měl proběhnout v poklidu a bez jakýchkoliv extempore.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

Kamarádi zraněného hocha, kteří si organizaci pochodu vzali na starost, se dohodli se zástupci Dělnické mládeže, jež je odnoží krajně pravicové DSSS, že akce zůstane v jejich režii.

”My jsme vycházeli z toho, že Dělnická mládež ve svém komentáři k chystanému pochodu řekla, že chtěli zjednodušit jeho uskutečnění, a proto se přihlásili jako pořadatelé. Proto jsem s nimi jednal a dohodli jsme se, že z jejich strany vzejde technické zabezpečení pochodu, zbytek organizace včetně moderování zajistíme my. Myslím, že je to korektní řešení,” řekl Právu Radomír Hrabovský, který patří mezi iniciátory pochodu. Počítá s účastí matky zraněného chlapce, která by měla na náměstí promluvit.

Pokladnička na náměstí

Pochod začne ve 12.30 hodin u břeclavského nádraží, kde po úvodním slově vyjde zhruba ve 12.45 na náměstí před radnici. Tam dostane slovo matka a případní další řečníci. Prostor k vyjádření pořadatelé nabídnou i vedení města a policie. Pro návrat mimobřeclavských na nádraží bude organizovaný i průvod opačným směrem.

”Ve své podstatě se chceme vrátit k původní myšlence klidného pochodu na podporu zraněného Petra. Chystá se i sbírka, ale zatím jsme nenašli nikoho, kdo by se toho nějak důstojně zhostil, tak to asi bude pokladnička na náměstí,” dodal Hrabovský. Věří, že se jim podařilo nastavit pravidla, aby akce byla důstojná a nenásilná.

”My budeme slušní, Dělnická mládež nám také slíbila, že bude klid," řekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám