Hlavní obsah

Řidič Smetana má následovníky. V Olomouci visí nálepky Langera s tykadly

Právo, Petr Marek

V centru Olomouce se objevilo několik nálepek na podporu bývalého řidiče olomouckého dopravního podniku Romana Smetany. Vylepili je jeho příznivci ze spolku Přátelé Romana Smetany (PRS). Smetana kreslil na předvolební plakáty politických stran, za což má jít na 100 dnů za mříže.

Foto: Petr Marek, Právo

Samolepky na podporu řidiče Romana Smetany se objevily v Olomouci

Článek

Na nálepkách je Ivan Langer, který byl lídrem místní ODS v době, kdy Smetana plakáty politiků pokreslil. Autoři samolepek jej stejně jako Smetana ozdobili tykadly.

Městská policie o nálepkách, na kterých je kromě Langerova portrétu s tykadly nápis "Přátelé Romana Smetany" a odkaz na webové stránky sdružení, nic neví. "Nikde jsme nic takového nezaznamenali. Slyším to až teď od vás," řekl Právu v pátek šéf olomouckých strážníků Pavel Skalický.

Jsme volné sdružení lidí, pro něž je Roman Smetana vzorem občanské suverenity a odporu proti lži.
Přátelé Romana Smetany

"Jsme volné sdružení lidí, pro něž je Roman Smetana vzorem občanské suverenity a odporu proti lži. Dal najevo, že se občané této země mohou, chtějí-li, bránit. My mu chceme dát najevo, že v tomto postoji není sám," píší zakladatelé PRS na svém webu.

Třicetiletého muže, který ke sloganům psal dodatky a politikům přikresloval tykadla, poslala do vězení soudkyně olomouckého okresního soudu Markéta Langerová, manželka Ivana Langera. Nepodmíněný trest padl proto, že Smetana odmítl odpracovat již dříve uložené obecně prospěšné práce a odmítl i domácí vězení.

Smetana od počátku tvrdil, že do vězení nastoupit nehodlá a svým slovům dostál. Policie ho momentálně na žádost soudu hledá. "Stále je v celostátním pátrání. Nic dalšího však k tomu z taktických důvodů říct nemohu," řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám