Hlavní obsah

Muž chce po státu miliardu, mafie prý znásilnila jeho malou dceru

Právo, miv
Břeclav

Mnozí lidé v Břeclavi pochybují o duševní pohodě muže, který opakovaně útočí na budovu břeclavské radnice, napadá a uráží vedení města. Své jednání korunoval ve středu scénou na jednání zastupitelů. Erik Schmuck se se státem soudí o miliardu, protože se domnívá, že mu úřady zkazily podnikání, když mu zablokovaly internetový portál.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Stráž odvádí Erika Schmucka

Článek

S výkřikem ”Tfuj” vrazil ve středu do dveří zasedacího sálu břeclavské radnice. Bez ohledu na projednávaný program přišel ke stolu radních a začal vyjednávat. ”Tak to vyřešme jednou pro vždy, tady a teď,” vybafl na starostu.

”Já s vámi nebudu teď o ničem jednat. Narušujete jednání zastupitelstva. Žádám městskou policii, aby zakročila,” reagoval starosta. Vzápětí muže obstoupili přímo vedoucí pracovníci městské policie. Agresivní muž se marně pokoušel vzpírat. ”Ty půjdeš, ty skončíš v base,” zavrčel vztekle směrem ke starostovi.

Jeho spor přitom měl začít již za éry předchozího vedení města, kdy mu prý měl městský úřad politicky zrušit podnikání. Radnice mu prý zablokovala internetový zpravodajský portál. Dvě místní firmy viní z odposlechu, třetí z pedofilie.

Podal žalobu pro trestný čin zneužití pravomoci veřejného činitele, zpronevěru datové a mobilní komunikace, nactiutrhání, zamlčování a krytí pedofilie. Obětí měla být jeho dcera. Jako odškodné chce po státu miliardu korun.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Erik Schmuck slovně napadal zastupitele města.

Za svědky chtěl známé zpěváky

”Připravuji kompletní popis událostí (podplacené, urážlivé a fiktivní hry s Ježíšem, kterého by moc chtěla mafie ZFP a kvůli které se neštítila ani znásilnit moji ani ne čtyřletou dceru),” uvádí nepříliš srozumitelně Schmuck na webové stránce jeho projektu. Ve svém profilu na sociální síti dokonce kladl ultimátum i prezidentovi, stát měl do 6. dubna uhradit jím určenou ztrátu. Jako svědka chce Lucii Vondráčkovou či Daniela Landu.

Extempore na jednání zastupitelstva není prvním případem agrese muže. Ten samý člověk má na svědomí předchozí rozbití vstupních dveří. 1. listopadu kolem dvacáté hodiny vynesl po schodišti ke dveřím radnice těžký keramický koš a chtěl jej prohodit skleněnou výplní. Zničil koš i prosklené dveře. Už 5. listopadu znovu zaútočil na budovu kamením a další den zase.

Policii se kromě trojice útoků přiznal i k házení kamenů na budovu soudu, a tak je stíhaný pro trestné činy násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci, výtržnictví poškozování cizí věci.

Finanční nesrovnalosti mezi městem a mužem vznikly v době, kdy radnici vedl Dymo Piškula (SNK ED). Jenže dnes už mu město nic nedluží. ”V minulosti útočník pouze přijal dohodu o vyrovnání s městem v řádu několika tisíc korun, v současnosti jsou tedy veškeré závazky vyrovnány,” uvedl tajemník břeclavské radnice Zdeněk Opálka. Radnice doporučovala, aby bylo v rámci šetření přezkoumáno jeho duševní zdraví, ale neuspěla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám